Gå til indhold

Fortællinger fra "Interkulturel dialog for fred og udvikling"

Hvem Danmission

Læs om Danmissions workshops i Syrien og om hvordan en gruppe kvinder i Syrien rehabiliterede en park

Sofie til Danmissions workshop "Interkulturel dialog for fred og udvikling. Foto: Forum for Development, Culture and Dialogue

Med støtte fra Danmark bidrager Danmission til kulturel og religiøs pluralisme, tolerance og fredelig sameksistens i Syrien med projektet “Interkulturel dialog for fred og udvikling”. Gennem styrkelse og kapacitetsopbygning af individer og lokale ledere styrkes dialog og samarbejde på tværs af religiøse, etniske og politiske linjer på både lokalt og regionalt plan. Personer i lokalsamfund bliver således aktivt engageret i at løse fælles behov, udfordringer og konflikter ved at samarbejde om at finde fredelige og retfærdige løsninger.

Sofie, en af deltagerne i projektet, der arbejder med en organisation i Latakia, føler at de workshops, hun deltager i, har været et vendepunkt for hende, fordi de gav hende mulighed for at møde mange nye mennesker fra andre organisationer fra forskellige dele af Syrien. Gennem workshopsne formåede Sofie og fire andre at designe og implementere et fælles initiativ rettet mod unge i Syrien.

Rehabilitering af en park i Homs, Syrien. Foto: Forum for Development, Culture and Dialogue

Gennem “Interkulturel dialog for fred og udvikling”-projektet lykkedes det tilmed en gruppe kvinder at rehabilitere en offentlig park påvirket af krigen. Det drejer sig om det eneste grønne område i den gamle bydel af Homs. Kvinderne har renset parken for alle tegn på krig, fordi disse havde en negativ indvirkning på beboerne i området.

Initiativet var rettet mod en gruppe kvinder i Homs, som kom fra forskellige regioner og baggrunde. De havde dog dét til fælles, at de alle havde mistet en slægtning under krigen. Gennem projektet blev kvinderne tilmeldt et landbrugskursus for at styrke holdånden og samarbejdet mellem dem.

En kvinde med særlige behov, der også deltog i initiativet, bor tæt på parken. Hun fortæller at parken indeholdte mange smertefulde minder om krigen og fremkaldte al den frygt og tomhed, hun følte i den periode. Men efter at være involveret i restaureringen af parken, føler hun sig nu værdsat som person og som en del af den gruppe, der deltog i rehabiliteringen. Parken er ifølge hende blevet et glimt af håb, der dækker over al den sorg krigen har efterladt i byen. Hun fortæller at ”det er første gang, jeg har haft et ønske om at komme ind i parken, og haven er blevet et sted med fred og kærlighed."


Denne artikel er udarbejdet af Danmission. Det Danske Udenrigsministerium tager ikke ansvar for artiklens indhold.