Gå til indhold

Habibas fortælling

Hvem Danmission

Læs om Habiba, der fra en ung alder måtte tage meget ansvar, men som fandt et fristed i Danmissions børnevenlige rum

quote ikon

At deltage i centeret giver mig tryghed og styrke og selvtillid til at imødekomme visse problemer. Jeg har fået meget hjælp til at overkomme mine svagheder og lære at kæmpe for mig selv og mine rettigheder.

Habiba al-Zein Foto: forum for development, culture and dialogue

Med støtte fra Danmark responderer Danmission på syriske børns psykosociale og ernæringsmæssige behov for at hjælpe dem med at genoprette den barndom de fortjener efter flere års krig.
I samarbejde med dets lokale partner skaber Danmission ”børnevenlige rum”, hvor børn, der kommer fra forskellige etniske, kulturelle og religiøse baggrunde og enten er internt fordrevne eller kommer fra lokale værtssamfund, har mulighed for til at udtrykke deres frustration og engagere sig i uddannelsesmæssige aktiviteter. Derudover får børnene og deres familier sunde måltider, da nogle af dem ikke kan dække egne ernæringsmæssige behov.

I byen Homaira, leder Salam et af de børnevenlige rum. Her yder en gruppe frivillige psykosocial og ernæringsmæssig støtte til 240 børn i alderen syv til 18 år. Siden Salam startede sit arbejde på børnecentret, har hun set en særdeles positiv ændring i børnenes adfærd. 

 
Danmissions børnevenlige rum. Foto: Forum for Development, Culture and Dialogue

Habiba er en af de piger, der gør brug af centret. Hun har fra en ung alder været vant til at påtage sig meget ansvar efter hendes far forsvandt for otte år siden og hendes mor har et job, som hun er bekymret for at miste, ”Jeg føler at jeg er vokset for hurtigt. Og jeg er tit bange for at vores familie kommer ud for samme problemer og situationer som da vi måtte forlade vores hus, men jeg føler mig tryk igen når jeg er sammen med min mor, som gør alt for at give os håb og tryghed sammen med hendes familie.” fortæller hun og fortsætter,

”Derhjemme er det mig som tager mig af min lillesøster, specielt når min mor er ude og arbejde. Om sommeren høster vi abrikoser i landsbyen, og vi tjener lidt penge ved det. Det er min måde at bidrage med penge, så vi kan købe de nødvendige ting.”
 

Børnecentret giver Habiba en tiltrængt pause i hverdagen. ”At deltage i centeret giver mig tryghed og styrke og selvtillid til at imødekomme visse problemer. Jeg har fået meget hjælp til at overkomme mine svagheder og lære at kæmpe for mig selv og mine rettigheder, og min mor lærer gennem mig at være stærkere, specielt over for hendes families konstante indblanding i vores liv.”

”Jeg støtter mig tit til centerets ledere fordi de giver mig tryghed, og jeg føler mig godt tilpas efter vores samtaler”, siger Habiba.Denne artikel er udarbejdet af Danmission. Det Danske Udenrigsministerium tager ikke ansvar for artiklens indhold.