Gå til indhold

Danskstøttede civilsamfundspartnere i Libanon

Dansk Flygtningehjælp (DRC)

Danmark støtter DRC’s indsatser for at hjælpe syriske flygtninge og sårbare værtssamfund i Jordan og Libanon med at søge sikkerhed og få adgang til deres grundlæggende rettigheder gennem beskyttelsestjenester, herunder bl.a. psykosocial støtte, social og retlig rådgivning og indsatser relateret til kønsbaseret vold. Det omfatter et særligt fokus på kvinder og unge, mennesker med særlige behov, og risikotruet børn.

Med støtten fra Danmark har DRC har haft succes med engagere lokale myndigheder og ministerier omkring beskyttelsesproblemer, samt ved at fokusere på kapacitetsopbygning af civilsamfundspartnere. DRC arbejder endvidere for at fremme selvforsørgelse gennem karrierevejledning, erhvervsfaglige kurser, oplysning om anstændige arbejdsvilkår m.m. Endelig arbejder DRC for at fremme holdbare løsninger for alle grupper berørt af fordrivelse.

 

Eksempel på projekt

DRC har i partnerskab med to lokale NGO’er, NABAD for Development and Hadatha, implementeret et 12 måneder langt multi-sektor program “Emerging Shocks and Stresses in Lebanon”. Programmet responderer på at forbedre chok, modstandsdygtigheden, og beskyttelsen af 3,000 børn, kvinder, ældre, samt mennesker med handicap bosat i svært tilgængelige områder i landdistrikterne Bekaa, Baalbek-Hermel og Akkar.

I forbindelse med dette program bidrager DRC med sundheds- og hygiejneaktiviteter, kolera sæt, og kapacitetsopbygning i lokalsamfundet. Overlevende af kønsbaseret vold, og mennesker med handicap kan modtage sagsbehandlingsydelser, psykosocial støtte, samt adgang til juridisk rådgivning. Derudover, bidrager DRC med udstyr til vintersæsonen, skræddersyet aktiviteter til beskæftigelse, arbejdsrelateret læringsmuligheder for at understøtte adgang til arbejdsmarkedet, og at øge sårbare kvinder og mennesker med særlige behovs modstandskraft. For at skabe indkomstskabende og bæredygtige løsninger er der også blevet implementeret kontant baseret arbejdskraftprojekter.

DRC har i amarbejdet med sin lokale partner Shift Social Innovation (SHiFT) implementeret et 12 måneder langt projekt "Strengthening Protection of, Economics Systems and Durable Solutions for Refugees and Affected Host Communities in the Middle East” for at levere vitale integrerede Protection and Economic Recovery tjenester til 1,120 individer i det nordlige Libanon. Projektets mål er at øge adgangen til anstændigt arbejde for den libanesiske befolkning samt flygtninge. DRC og SHiFT fokuserer på en række juridiske aktiviteter såsom juridisk viden for modtagerne og ansatte, samt en-til-en juridisk rådgivning. Advokater bidrager med juridisk rådgivning, hvori analyse af sager og råd om hensigtsmæssige lovlige muligheder baserer sig på klientens interesse, hvor der refereres til andre juridiske agenturer.

DRC leverer også bevillinger til Mellemstore, Små og Micro Enterprise (MSME) samt teknisk træning til virksomheder påvirket af den økonomiske krise for at understøtte deres fortsatte arbejde på det libanesiske marked. DRC konsulterer målgrupper omkring deres bekymringer for beskyttelse, samt behov for informering omkring programmet for at sikre inklusivitet og fleksibel programmering. Derudover, har DRC til mål at styrke deres lokale partner SHiFTs kapacitet til ansættelsesmæssige forhold (karriere rådgivning, arbejdsrelateret læring, samt jobformidling).

 

Slutteligt, har DRC i samarbejde med deres lokale partner, NABAD, implementeret et 36 måneder langt projekt "Bridging the Prevention Gap in Jordan and Lebanon: Evidence-Based Behaviour-Change Programming for More Protective Homes and Communities", der er målrettet 3,000 individer i Bekaa området og det nordlige Libanon. Projektet sigter mod at reducere risikoen for kønsbaseret vold i hustande ved at fokusere på forebyggelses interventioner af mænd og drenge, såsom initiativet Engaging Men Through Accountable Practice” (EMAP). Projektet fokuserer også på psykosocial støtte, der også er lokalsamfundsbaseret, for at adressere kønsbaseret vold samt rettigheder ud fra et børnebeskyttelses perspektiv. Derudover, bidrager DRC med juridisk tilstedeværelse, rådgivning, samt juridisk mægling med udlejere for at øge den eksisterende og omfattende beskyttelsespakke. Projektet fokuserer endvidere på at styrke lokale partneres kapacitet for at demonstrere positiv forandring i forebyggelsen af kønsbaseret vold og børnebeskyttelse.

 

Områder

Med støtten fra DANIDA arbejder DRC i det nordlige Libanon, Tripoli, Akkar, Bekaa, og Baalbek.


Partnere

DRC arbejder blandt andet sammen med NABAD, Al Hadatha, SHiFT, og Handelskammeret.


Læs mere om Dansk Flygtningehjælp på dets hjemmeside her:

DRC | Dansk Flygtningehjælp

Dansk Røde Kors 

Dansk Røde Kors (DRC) har været tilstede i Libanon siden 2013 og har et langvarigt og solidt samarbejde med det Libanesiske Røde Kors. Libanesisk Røde Kors (LRC) har 32 afdelinger i Libanon med 12,000 frivillige og 300 ansatte, som giver adgang til alle områder af Libanon. I et land der karakteriseret af stigende politisk og social urolighed, epidemi, økonomisk ustabilitet, og sekteriske spændinger, fortsætter LRC med at være et veletableret organisation i Libanon og en respekteret civilsamfundsorganisation. I Libanon tilbyder LRC forskellige tjenester inden for akutmedicinske tjenester, blodtransfusionstjenester, medicinske og sociale tjenester, katastrofehåndtering, og katastrofereducering.

LRC arbejder efter det humanitære princip om neutralitet, og opnår adgang til store dele af Libanon. Med et stigende antal sundhedskriser i landet vil LRC være aktivt tilstede for den libanesiske befolkning når det kommer til den fortsatte adgang til akut sundhedspleje.

 

Eksempel på projekt

Med støtte fra DANIDA og den Danske Ambassade i Beirut støtter Dansk Røde Kors det Libanesiske Røde Kors med at øge sundhedsydelser for sårbare befolkninger i Libanon. Projektet "Building Hope for the Future: Protection of Women and Displaced Persons Through Access to Essential Services in Vulnerable Communities in Lebanon," fokuserer på at forbedre sundhedsmæssige forhold for sårbare målgrupper herunder syriske flygtninge. Det har til mål at bidrage med omfattende sundhedspleje, herunder mental sundhed og psykosocial støtte, samtidig med at understøtte opgraderingen og standardiseringen af LRC’s sundhedsfaciliteter for at imødekomme det øget behov for ydelser.

Projektet bidrager derudover også til at sikre at adgangen til akut sundhed forbliver ledig for alle sårbare målgrupper i Libanon, herunder flygtninge, migranter, og medlemmer af de påvirkede lokalsamfund. Støtte til akutmedicinske tjenester betyder at mennesker i Libanon, som er påvirket af nødsituationer og kriser, vil få dækket deres akutte behov uanset sociale klasse, religiøse baggrund, eller nationalitet. Derudover, er DANIDA med til at støtte integrationen af katastrofereduktions foranstaltninger, levestandardsinitiativer for social beskyttelse, og et modstandsdygtighedsprogram for børn og unge i målrettede fællesskaber. 

 

Områder

I Libanon er Dansk Røde Kors til stede i hele landet. 

 

Lokale partnere

Lebanese Red Cross, Red Crescent samt andre Røde Kors partnere. 

 

Tryk på linksene nedenfor for at se et udsnit af danskstøttede Røde Kors initiativer i Libanon

Video af Røde Kors frivillige, der responderer til havneeksplosionen i Beirut:

Beirut Port Explosion - Experiences of the First Arriving LRC Rescue Teams - YouTube

 

Læs mere om Røde Kors på dets hjemmeside her: 

Røde Kors | Altid til stede (rodekors.dk)

Folkekirkens Nødhjælp 

Siden 2006 har Folkekirkens Nødhjælp arbejdet i Libanon med projektet Humanitarian Mine Action, der fjerner landminer og defekt ammunition. Deres arbejde har udviklet sig til et yderligere fokus på humanitær programmering, og understøttelse af lokale partnere i hjælpearbejdet til alle mennesker i nød.

Folkekirkens Nødhjælp og deres partnere har leveret hjælpearbejdet til alle mennesker i nød; palæstinensere, syrere, og libanesere. I takt med stigingen af udfordringerne, som libanesiske befolkning møder, er støtten fra Folkekirkens Nødhjælp også steget. I samarbejde med deres partner SAVES LIVES har de bidraget til at fjerne miner og ydet støtte til mennesker i nød. Her ligger fokusset på at bygge modstandskraftige samfund, der hjælper mennesker til at stå op for deres rettigheder og modstå nye udfordringer såsom klimaforandringerne. Fokusset ligger også på at bekæmpe ekstrem ulighed ved at understøtte menneskerettighedsaktivister, der adresserer ulighed i det libanesiske samfund.

Sammen med deres libanesiske partner, AgriMovement, forsøger Folkekirkens Nødhjælp at forbinde de forskellige aktiviteter i samarbejde med lokalsamfund og landmænd om at introducere bæredygtige landbrugsinitiativer på landbrugsområder, der er blevet ryddet for miner af Folkekirken Nødhjælp med støtte fra DANIDA.

Med deres kollegaer i København har Folkekirkens Nødhjælp forbundet libanesiske organisationer med danske organisationer for at skabe engagement i Danmark. I forbindelse med dette program vil the Danish Scouts og the Kanafani Cultural Foundation in Lebanon arbejde tæt sammen.

 

Eksempel på projekt

Folkekirkens Nødhjælps støtter, i samarbejde med deres lokale partnere, projektet "Promoting the empowerment and resilience of youth and future generations of youth from vulnerable populations", som er støttet af DANIDA. Projektet anvender en rights-based metode for at facilitere engagement, hvor forskellige aktiviteter inkluderes, der skal understøtte målet om at forbedre levestandarden og modstandsdygtigheden for libanesere, palæstinensere, og unge syrere. Aktiviteterne inkludere træning til den lokale befolkning i lederskab og kritisk tænkning, sprogtræning, etablering af workshops og videredeling af medierapporter og podcasts for at opfordre ungdommen til aktiv interesse i deres omgivelser og lokalsamfund. Derudover, planlægning og organisering af initiativer og events for at øge den sociale sammenhængskraft i området. Dermed, sigter projektet efter at bidrage til forbedret adgang til levemuligheder og uddannelsesmæssige tjenester i Libanon.  

 

Område

Folkekirkens Nødhjælp rydder miner i Mount Lebanon og det sydlige Libanon ved the Blue Line. Deres nationale partnere støtter mennesker i nød på tværs af Libanon.


Lokale partnere

Lebanese Mine Action Center, Amel Association International, Borderless NGO og Fraternity Association, Development for People and Nature Association, Union for Relief and Development Association, Al Jana and AgriMovement.


Læs mere om Folkekirkens Nødhjælp på dets hjemmeside her:

Folkekirkens Nødhjælp: Vi redder liv, når katastrofen rammer. Nødhjælp siden 1922. (noedhjaelp.dk)

 

Mellemfolkeligt Samvirke 

Mellemfolkeligt Samvirke opererer i både Libanon, Syrien og Jordan, hvor organisationens primære fokus er på unge og kvinder. Mellemfolkeligt Samvirke arbejder ud fra tre prioriteter i regionen: 1) humanitære indsatser og beskyttelse, 2) kvinders rettigheder, og 3) unges borgerlige og politiske deltagelse. Organisationen arbejder gennem unge- og kvindeledte lokale organisationer, der styrker unge og kvinders deltagelse, særligt piger, samt deres lokalsamfundsbaserede organisering i lokale og nationale udviklingsprocesser. Mellemfolkeligt Samvirke har etableret safe spaces for kvinder og ungecentre i de tre lande, med henblik på at tilbyde sikre lokaliteter hvor unge og kvinder kan styrkes til at lede og videregive bæredygtige forandringer i samfundene. Derudover går Mellemfolkeligt Samvirke efter at adressere strukturelle årsager til vold mod kvinder og piger, samt efter at styrke og sikre kvinders økonomiske retfærdighed ved at engagere lokalsamfund og –partnere. Mellemfolkeligt Samvirke arbejder efter feministiske og menneskerettighedsbaserede principper og tiltag, der søger at ændre magtstrukturer gennem styrkelse, solidaritet, kampagner og dannelse af alternativer.

 

Eksempel på projekt

Mellemfolkeligt Samvirkes implementerede sammen med dets lokale partnere, Dawaer og USpeak, projektet ”Unge i nødssituationer” i Libanon, for at opbygge håb og råderum for unge til at indgå i kollektive aktioner under langvarige kriser. Ved at tilbyde erhvervsuddannelse, herunder fotokurser, computerkendskab mv. i nyoprettede ungdomscentre i Baalbeck og Joub Jannine opbyggede projektet unge menneskers kapaciteter. Derudover blev en række unge mænd og kvinder udrustet til at lede otte indsatser målrettet social samhørighed og to humanitære indsatser, der responderede på COVID-19 situationen i Bekaa-regionen og havneeksplosionen i Beirut. De unge blev direkte involveret i den humanitære respons, hvilket styrkede deres kompetencer og ledelsesfærdigheder og styrkede dem til at påtage sig roller som forandringsagenter i deres egne lokalsamfund. Projektet styrkede dermed deres følelse af håb og nytteværdi gennem responsen på lokale behov, herunder blandt de mest sårbare familier.

 

Områder

Baalbeck-Hermel, Bekaa og Beirut.

 

Partnere

Lebanese Women Democratic Gathering (RDFL), USpeak og Dawaer Foundation.

 

Læs mere om Mellemfolkeligt Samvirke på dets hjemmeside her:

Mellemfolkeligt Samvirke (ms.dk)

Mission Øst

Siden 2019 har Mission Øst udviklet dets regionale Syrienprogram, som implementeres i både Syrien og Libanon. Programmet prioriterer opbygning af selvstændighed og modstandskraft, samt at bidrage til en akut respons. Programmet arbejder ud fra en inkluderende, integreret tilgang, som adresserer en række behov og sårbarheder, lige fra øjeblikkelige humanitære behov til bæredygtig styrkelse af modstandskraft. Samtidig arbejder Mission Øst på at skabe social sammenhængskraft mellem flygtninge, internt fordrevne, tilbagevendte og værtssamfund i Syrien og Libanon, målrettet nogle af de mest sårbare grupper som kvinder, børn og unge.


Eksempel på projekt

Mission Østs seneste program er ét af tre programmer implementeret af Mission Øst og dets partnere siden 2019. Projektet forsyner kriseramte husholdninger i Syrien og Libanon med COVID-adapterede hygiejnepakker, mad og beskyttelsesydelser, for derved at imødegå presserende humanitære- og beskyttelsesbehov. Beskyttelsesydelserne inkluderer psykosocial støtte og bevidsthedsskabelse om kønsbaseret vold, vold i hjemmet, og problemer relateret til beskyttelsen af børn. Programmet støtter også syriske flygtningefamilier i Libanon med juridisk hjælp, som skal lette dokumentation, registrering og adgang til basale ydelser. Samtidig bidrager projektet til at minimere de skadelige overlevelsesstrategier blandt de mest sårbare husholdninger.

Områder

Beirut, Aley i Mount Lebanon og Batroun I det nordlige Libanon.

Lokale partnere

Dorcas International og Tabhita med sub-partneren Migration Services and Development.

Læs mere om Mission Øst på dets hjemmeside her:

Mission East

Oxfam IBIS

Oxfam har været tilstede i Libanon siden 1993 med et kontinuerligt fokus på de mest presserende behov og tendenser. På nuværende tidspunkt er Oxfam aktiv inden for den humanitære respons, med fokus på styrkelse af modstandskraft, inklusiv økonomisk udvikling og god regeringsførelse, og med kønslig ligestilling som en prioritet på tværs af alle sektorer. Derudover er Oxfamsindsats baseret på evidensbaseret programmering og løbende politiske økonomianalyser, for herigennem at tackle centrale problemer relateret til fattigdom og rettigheder i samarbejdet med interne og eksterne interessenter. Med støtte fra Danmark og i samarbejde med sine lokale partnere har Oxfam i de seneste tre år kunnet gennemføre livreddende aktiviteter, kapacitetsopbygning og fortalervirksomhed, fremme anstændigt arbejde og værne om arbejdstagernes rettigheder, samt opbygge modstandskraft i nogle af de mest sårbare områder i Libanon, heriblandt i det nordlige Bekaa og i Tripoli.

 

Eksempel på projekt

Med støtte fra Danmark implementerer Oxfam et omfattende Vand, Sanitet og Hygiejne (WASH)- og beskyttelsesprojekt, der imødekommer umiddelbare humanitære behov hos både flygtninge- og værtssamfundene i det nordlige Bekaa. WASH-indsatsen omfatter bl.a. etablering af sanitets- og vandfaciliteter og -tjenester, varetagelse af menstruationshygiejne og hygiejnepromovering, mens beskyttelsestrusler og -bekymringer identificeres og afbødes gennem lokale netværk og ressourcepersoner (kvinder, unge og mænd). Holistiske indsatser rettet mod kønsbaseret vold, bl.a. gennem juridisk bistand, fuldender responsen.

 

Områder

Nord Libanon, Bekaa-dalen og i palæstinensiske flygtningelejre.

 

Partnere

Nabad, KAFA, the Lebanese Centre for Human Rights (CLDH) og ALEF.

 

Læs mere om Oxfam IBIS på dets hjemmeside her:

Oxfam IBIS | Sammen mod ulighed

Red Barnet

Red Barnet arbejder i Libanon med midler fra den danske regering. Fokus ligger på de mange syriske flygtninge samt på de mest udsatte børn, unge og familier i de samfund, som tager imod dem. I samarbejde med libanesiske civilsamfundsorganisationer arbejder Red Barnet for at sikre nødhjælp og beskyttelse, og for at hjælpe børn med at vende tilbage til skolen efter lang tids fravær. Red Barnet arbejder sammen med lokale aktører på at styrke børns selvværd og sociale kompetencer, så de bedre kan beskytte sig selv og andre, yder psykisk førstehjælp, og iværksætter kreative aktiviteter og gruppeforløb, som giver børn mulighed for at komme sig oven på krigstraumer. Red Barnet støtter unge i deres bestræbelser på at blive hørt og få medindflydelse. 

 

Eksempel på projekt

Med Al-Bawsala projektet søger Red Barnet med danske midler at fremme unges stemmer og støtte ungeledede gruppers fortalervirksomhed, bl.a. via mentoring og ved at hjælpe dem til at udvikle de nødvendige kundskaber. Der er tale om et regionalt program, som også dækker Jordan, Egypten, Irak og Yemen og som arbejder med unge, der lever under yderst vanskelige forhold. Hensigten med projektet er både at styrke civilsamfundsorganisationer, ungeledede uformelle grupper, samt regionale netværk. I Libanon er projektet et samarbejde med U-Speak, Association Najdeh og en gruppe unge palæstinensere i Bourj al-Barajneh lejren, som arbejder for at få ændret forholdene omkring livsfarlige elinstallationer, der hvor de bor. 

 

Områder

I Libanon arbejder Red Barnet med dansk støtte i Bekaa og i Beirut.

 

Lokale partnere

Nabad for Development, Al Majmoua, Association Najdeh og U-speak.

 

Læs mere om Red Barnets på dets hjemmeside her:

Red Barnet | Støt og red børn i Danmark og resten af verden

International Center for Religion and Diplomacy (ICRD)

International Center for Religion & Diplomacy (ICRD) arbejder for at bygge bro mellem religiøse hensyn og globale fredsopbyggende praksisser på græsrodsniveau. I Jordan og Libanon støtter ICRD lokale indsatser for at skabe positiv forandring og holdbar fred.

 

Eksempel på projekt

Projektet ”Øget kapacitet til forandring i Jordan og Libanon gennem underholdningsbaserede uddannelsestilbud” implementeres i samarbejde med ICRD’s partnere Big Bad Boo Studios, INITIATE og Thaki. Målet er at understøtte bestræbelser på at skabe et sikrere og sundere miljø for opvækst og udvikling blandt sårbare børn og deres familier i Libanon og Jordan. Gennem udvikling og bred distribution af en animeret serie, suppleret med målrettet undervisningsmateriale, sigter ICRD og dets partnere på at adressere centrale sociale spørgsmål, som børn og familier står over for i regionen, såsom den syriske flygtningekrise, forekomsten af kønsbaseret vold og betydningen af mental sundhed.

 

Områder

Online platforme i Jordan og Libanon samt gennem fysisk undervisning i skoler i Libanon.

 

Partnere

Big Bad Boo Studios, INITIATE og Thaki.

 

Læs mere om ICRD på dets hjemmeside her:

International Center for Religion and Diplomacy (icrd.org)

Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC)

Den Internationale Røde Kors Komité har siden 1863 leveret humanitær hjælp til personer berørt af væbnede konflikter og nødsituationer, og har fremmet forståelsen og respekten for den internationale humanitære lovgivning. I Libanon arbejder Internationale Røde Kors for at imødegå de stigende behov blandt flygtninge og det libanesiske værtssamfund. Dette inkluderer distribueringen af mad- og hygiejnepakker, kontante bidrag til husly og medicin, hjælp og træning til småvirksomheder samt assistance til landbrug. Derudover har Internationale Røde Kors været en vigtig del af COVID-responsen i Libanon og har dertil spillet en afgørende rolle i indsats og behandling efter havneeksplosionen i Beirut.

 

Eksempel på projekt

Danmark har støttet International Røde Kors’ respons på havneeksplosionen i Beirut. Sammen med de lokale partnere, Libanesisk Røde Kors og Røde Halvmåne, har International Røde Kors efter havneeksplosionen i Beirut støttet hospitaler med forsyning af medicin og udstyr, behandling af sårede, identificering af de døde, samt reparation af essentiel infrastruktur, herunder vandforsyninger. Derudover tilbyder International Røde Kors psykosocial støtte til berørte personer.

 

Områder

Internationale Røde Kors er tilstede i alle dele af Libanon

 

Partnere

Libanesisk Røde Kors, Røde Halvmåne og andre Røde Kors partnere.

 

Læs mere om ICRC på dets hjemmeside her:

International Committee of the Red Cross (icrc.org)

 

GAME

I 2007 tog GAME initiativ til internationale projekter, hvor NGO'en udvidede sine gadesports-projekter til Libanon. Efter mere end et årtis tilstedeværelse i Libanon, har GAME projekter fordelt rundt i landet, herunder Beirut, Mount Libanon, Bekaa-dalen, det nordlige Libanon og den sydlige del af Libanon. I disse regioner har GAME etableret såkaldte GAME Zoner som omfatter projekter med sportsaktiviteter, der har til formål at støtte udsatte unge med forskellige bag-grunde, herunder unge flygtninge og sårbare unge fra værtssamfundene. Zonerne i Libanon er både blevet etableret indenfor og udenfor flygtningelejrene. De forskellige sportsfaciliteter skal på sigt kunne skabe muligheder for entreprenørskab. Projekterne i zonerne giver også mulighed for at unge kan tage en gratis uddannelse som frivillig hos GAME med mulighed for at blive rol-lemodeller for de øvrige deltagere i aktiviteterne.

 

Eksempel på projekt

Med Danmarks støtte via MADAD-fonden, har GAME i samarbejde med dets partnere gået sammen om projektet ”Youth Resolve 2”. Projektets formål er at støtte unge med redskaber således at de unge kan udvikle deres lederevner, og på denne måde blive aktive medlemmer i deres respektive bydele. Inden slutningen af 2023, har GAME planlagt at have etableret 30 GAME zoner og renovereret gadesports faciliteterne. Projektet giver anledning til, at både værtssamfund og flygtninge får mulighed for at mødes på tværs af skel. Projektet giver også mulighed for, at unge mennesker praktiserer medborgerskab, hvor dette initiativ desuden ef-terfølges af yderligere Playmaker Camps rundt om i landet. Her er formålet at træne nye frivillige til at blive aktive medlemmer i lokalsamfundene, ved at være gadesportsinstruktører, posi-tive rollemodeller og en del af projekt-implementeringen for børnene i de forskellige nabolag. Projektet involverer også landets første gadesports-inkubator. Inkubatoren udstyrer unge med essentiel viden, færdigheder og faciliteter, der hjælper dem til at udvikle ideer, organisere sig og starte virksomheder relateret til sport.
Sideløbende har GAME også iværksat et nyt rent dansk finansieret projekt. ”Lebanese Youth Building Dreams”, er et projekt der sigter efter at unge udvikler ansvar og sociale færdigheder og bruger det i lokalsamfundene. Projektet skal træne unge folk til at praktisere fortalervirksomhed for at kommunalt ejede grunde omdannes til offentlige rum, som kan benyttes af unge til sport som i sig selv udruster ungdommen med de nødvendige værktøjer og selvtillid til at be-gå sig i samfundet. 

 

Områder

Beirut, Mount Libanon, Bekaa-dalen.

 

Partnere

World Vision, UTOPIA og DPNA.

 

Læs mere om GAME på dets hjemmeside her:

International NGO - GAME Denmark - WE LOVE ASPHALT

 

Danmission

Danmission er en uafhængig trosbaseret organisation tilknyttet folkekirken. I Libanon arbejder Danmission gennem partnerskaber med religiøse institutioner, civilsamfundsorganisationer, internationale organisationer, den akademiske verden samt med aktører i den private sektor og lokale myndigheder. Det programmatiske arbejde fokuserer på tre overordnede temaer med rod i Danmissions vision om bæredygtig og fredelig sameksistens: 1) Teologi og social handling 2) Dialog og fredsopbygning 3) Bæredygtighed og retfærdighed.

 

Eksempel på projekt

I projektet ”Towards Social Cohesion in Lebanon” prøver Danmission og deres partnere at øge ungdommens og civilsamfundets deltagelse i inkluderende politiske og sociale reformprocesser. Unge, meningsdannere og religiøse aktører fra forskellige geografiske områder og religiøse baggrunde engageres gennem workshops og støttes til at praktisere deres læring gennem initiativer i deres lokalsamfund. Samtidig investerer Danmission i teknologi for fred ved at bygge et online tilsynsværktøj, der kan understøtte alle aktører, der arbejder med at styrke den sociale sammenhængskraft i Libanon.

I projektet “Women, Religions, and Human Rights” arbejder Danmission i samarbejde med lokale partnere og støtte fra Udenrigsministeriet for afskaffelsen af diskrimination af kvinder i Libanons religiøst definerede lovgivning. Den libanesiske lovgivning i sin nuværende form opretholder beskyttelsen af fri udøvelse af alle religiøse rettigheder, men alligevel uddelegerer Libanon den lovgivende og juridiske magt over familieanliggender til religiøse samfund og deres dommere. Derudover arbejder Danmission for at bane vejen for implementeringen at de nødvendige reformer, der kan ændre situationen.

 

Områder

Blandet andet Beirut, Baalbek og Bekaa-dalen.

 

Partnere

Adyan, Forum for Development, Culture and Dialogue og Near East School of Theology (NEST)

 

Læs mere om Danmission på dets hjemmeside her: