Gå til indhold

Noors fortælling

Noor fra Syrien deltager i kurser for omsorgspersoner hos Nabad for Development. Læs Noors historie her

quote ikon

Jeg har fået nyttig viden og færdigheder til hvordan jeg skal kommunikere med mine børn og lindre deres stress. Jeg opmuntrer mine børn til at fortsætte deres uddannelse, til at blive stærkere, til at tro mere på sig selv og til at være i stand til at finde nye venner og blive fremtidige ledere.

Noor, syrisk omsorgsperson
Foto: Nabad for Development

Noor kom til Libanon i foråret 2021 fra Aleppo, Syrien, hvor hendes mand var blevet arresteret og fysisk mishandlet foran deres børn, det yngste blot fire år på tidspunktet. Noor bor nu sammen med hendes familie på seks børn, hendes svigermor og to svigerinder.

Noor beskriver hendes leveomstændigheder i Libanon som værende "ikke særlig behagelige," idet hendes mand lider af alvorlige sundhedslidelser, som afholder ham fra at kunne arbejde eller løfte tunge genstande. Derudover er Noor og hendes børn stadig traumatiserede fra hendes mands bortførelse tilbage i Syrien. Hun fortæller blandt andet hvordan hendes børn begynder at skrige og græde når de hører høje lyde. For at skaffe medicin til sin mand og sørge for hendes families basale behov, har Noor anvendt skadelige overlevelsesstrategier, særligt når hun finder det udfordrende at leve i et tætpakket hus med en dyr husleje.

Noor har deltaget i psykologiske støtteforløb for mental sundhed hos den libanesiske NGO Nabad for Development i samarbejde med Red Barnet, som er støttet af det danske udenrigsministerium.

Noor udtrykker at programmet har gjort en forskel for hende og hendes familie: "Jeg har fået nyttig viden og færdigheder til hvordan jeg skal kommunikere med mine børn og lindre deres stress. Jeg opmuntrer mine børn til at fortsætte deres uddannelse, til at blive stærkere, til at tro mere på dem selv og til at være i stand til at finde nye venner og blive fremtidige ledere."

Noors eneste ønske for fremtiden er at kunne forblive i et sikkert og sundt miljø, og at kunne "garantere uddannelse for mine børn, for at se dem blive succesfulde og dygtige samfundslederer." Noor håber også, at hun kan være i stand til at støtte hendes børn og deres velbefindende, og sikre dem et godt liv væk fra skade og mishandling.

 

Denne artikel er udarbejdet af Nabad for Development. Det Danske Udenrigsministerium tager ikke ansvar for artiklens indhold.