Gå til indhold

Marams fortælling

Læs her om hvad 12-årige Maram har lært ved at deltage i 1001 nat projektet
Maram Jansis

Projektet ’1001 nat’ implementeres i et samarbejde mellem den amerikanske NGO ”the International Center of Religion and Diplomacy” (ICRD) og dens partnere Big Bad Boo Studios, INITIATE og Thaki. Målet er at understøtte bestræbelser på at skabe et sikrere og sundere miljø for opvækst og udvikling blandt sårbare børn og deres familier i Libanon og Jordan. Gennem udvikling og bred distribution af en animeret serie, suppleret med målrettet undervisningsmateriale, sigter ICRD og dets partnere på at adressere centrale sociale spørgsmål, som børn og familier står over for i regionen, såsom den syriske flygtningekrise, forekomsten af kønsbaseret vold og betydningen af mental sundhed.

”Mange ting, jeg går igennem i mit liv minder mig om ’1001 nat’. Jeg føler mig meget speciel, når jeg siger til mine venner at jeg lære om livets værdier igennem tegnefilm og tegneserier, men det er mere end bare dette for mig. 1001 nat er det ene sted, hvor jeg kan udtrykke mig og snakke om, hvordan jeg har det og mine tanker uden frygt. Programmet har fået mig til at tro mere på mig selv og har fået mig til at forstå at vores fantasi er større, end den verden vi lever i”

 

1001 nights


Maram Jansis, 12-årig palæstinensisk pige, har gavnet fra programmet ’1001 nat’ igennem forening ”Al-Salam”, der er en velgørende undervisnings- og kulturforening i Burj Al-Barajneh lejren i Beirut. Den laver oplysningsarbejde for de svageste og
dårligst stillede i lokalsamfund for at skabe et inklusivt kultur og sportsmiljø.

”Nogle af de ting, jeg har lært, er, at min familie er det vigtigste i mit liv og jeg skal blive ved deres side og respekterer dem og lære fra deres viden og erfaring fra livet. Jeg har lært at mine venner er min støtte og jeg skal stole på dem og lytte til dem og respektere deres meninger. Vi er meget forskellige, men det betyder ikke, at disse forskelle er negative. En af de vigtigste værdier, jeg har lært er, at forskelligheder udvider vores horisont og dette hjælper os til at udvide vores tanker og lader os respekterer andres meninger. Og med forskelle kommer der nye ideer. Samtidig opdager vi, hvor meget værdi hver enkelt idé har i livet og hvordan sammen er i stand til at videreudvikle idéen og forbedre den”

”Fra første dag satte jeg mig for at hjælpe mine undervisere og lære af dem og samtidig prøve at hjælpe mine venner i klassen med hvad, end de har brug for. En af de vigtigste værdier i ’1001 nat’ er nemlig samarbejde og at hjælpe sin næste. Hvis vi anvender disse værdier i klassen, så kan vi anvende dem hvor som helst i livet og bygge et bedre samfund”

 

Denne artikel er udarbejdet af INITIATE. Det Danske Udenrigsministerium tager ikke ansvar for artiklens indhold.