Gå til indhold

Ingrids fortælling

Læs om hvordan Ingrid med hjælp fra Danmissions workshop "Tamasok" støtter den libanesiske ungdom til at engagere sig i politiske og sociale reformprocesser

quote ikon

Det arbejde, som Danmission og dets partnere udfører i dag, skulle have fundet sted for tredive år siden, og vi er taknemmelige for, at det endelig sker.

Ingrid, civil- og fredsunderviser Foto:  Forum for Development, Culture and Dialogue

Danmission og deres partnere arbejder for at øge unges og civilsamfundets deltagelse i inkluderende politiske og sociale reformprocesser i Libanon. Unge, meningsdannere og religiøse aktører fra forskellige geografiske områder og religiøse baggrunde engageres gennem workshops og støttes til at praktisere det, de har lært gennem initiativer i deres lokalsamfund. 

"Det arbejde, som Danmission og dets partnere udfører i dag, skulle have fundet sted for tredive år siden, og vi er taknemmelige for, at det endelig sker", siger Ingrid, en civil- og fredsunderviser, der arbejder i en organisation i hendes hjemby Baalbeck i Libanon. Ingrid samarbejder med libanesiske unge i forskellige regioner i Libanon for at udbygge deres kompetencer. Hun og hendes kolleger implementerer også projekter i Baalbeck for at styrke de unge og skabe jobmuligheder for dem.

Hendes arbejde med de unge fik Ingrid til at deltage i Tamasoks workshop med henblik på at blive bedre til at støtte den libanesiske ungdom, da "vi ikke har mere tid at spilde", som hun udtrykker det. Gennem workshoppen var Ingrid i stand til at definere sine tanker og formulere sine ideer på en bedre måde, hvilket forbedrede hendes tilgang når hun beskæftiger sig med ungdommen. Hun er nu mere sikker på sig selv, hun har lært nye metoder til at arbejde inden for sit felt. Derudover er hun nu i stand til at identificere sit lokalsamfunds behov for at finde de bedste løsninger.

 
Deltagere til Danmissions konference for unge. Foto: Forum for Development, Culture and Dialogue
En anden måde unge bliver engageret i lokale politiske projekter er gennem konferencer implementeret af Danmission og dets partnere. En gruppe unge personer fra Bekaa-dalen i Libanon deltog i sådan en konference. Her analyserede gruppen levevilkårene i området og kom med anbefalinger til de relevante kommuner. Derefter nedsatte de en ”Unge Komite” med syv repræsentanter fra forskelige dele af Bekaa-dalen. Komiteen fik til opgave at holde de kommuner, der indvilligede i at implementere deres anbefalinger, ansvarlige for deres beslutninger og aktiviteter. I tilfælde af brud, udvælger komiteen en delegation, der har til ansvar at besøge den pågældende borgmester og minde denne om deres aftale.

Denne artikel er udarbejdet af Danmission. Det Danske Udenrigsministerium tager ikke ansvar for artiklens indhold.