Skip to content

Internship: Culture, Public Diplomacy and Communication

Den danske ambassade i Lebanon søger en studerende til
praktikophold med særligt fokus på kultur, Public Diplomacy og Communication.


Praktikopholdet er for en 6-måneders periode, 1. februar 2020 – 31. juli 2020.

Public Diplomacy-afdelingen på den Danske Ambassade i Libanon søger en kultur- og kommunikationspraktikant, som er tilknyttet ambassaden i et halvt år. Ansøg inden den 15. december 2019, hvis du skal være vores nye praktikant.

Er du stærk og kreativ skriftligt? Forholder du dig nysgerrigt til nye kulturbegivenheder? Og formår du at bevare overblik mellem flere medieplatforme og forskelligt planlægningsarbejde? Så er du måske vores kultur- og kommunikationspraktikant. Som kultur- og kommunikationspraktikant skal du bidrage til at styrke Danmarks omdømme i Lebanon for derved at øge Danmarks kulturelle, politiske og handelsmæssige indflydelse. Dette gør du især ved at kommunikere om danske værdier og traditioner samt ambassadens aktiviteter. Det kulturelle område vil være fokus for dit praktikophold, og du skal i den sammenhæng deltage i planlægningen og udførslen af flere kulturevents. Som praktikant hos os bliver du inddraget i det daglige virke på en mindre ambassade, hvilket omfatter små såvel som store opgaver. Dine arbejdsopgaver bliver bl.a. at: 

  • Medvirke i planlægning og praktisk afvikling af officielle besøg, events og kulturelle arrangementer
  • Være med til at fremme Danmarks kulturelle profil i Libanon
  • Udvikle og vedligeholde ambassadens hjemmeside
  • Opdatere ambassadens profil på sociale medier med relevante nyheder og begivenheder, herunder interviewe, optage og redigere film samt andet indhold
  • Bidrage med ideer til ambassadens kommunikationsopgaver
  • Lave informationssøgninger
  • Besvare henvendelser angående danske samfundsforhold, dansk kultur, etc.

Det forventer vi:

Du er sandsynligvis i gang med en videregående uddannelse med fokus på journalistik, medier, kommunikation eller formidling. Du skriver flydende, levende og korrekt på dansk og engelsk på meget højt niveau. Det er en fordel, hvis du har erfaring med video- og evt. også web-redigering. Du skal være fortrolig med informationssøgning på internettet og i øvrigt have kendskab til standardprogrammerne i Microsoft Office. Du er udadvendt, selvstændig og kreativ, og du har mod på at tilbringe seks måneder i Libanons hovedstad. Det vil desuden være en fordel, hvor du er fortrolig med brugen af sociale medier i kommunikations- og pressesammenhæng. Det er en forudsætning, at du er indskrevet på en højere dansk eller udenlandsk læreanstalt og på overbygningsdelen af din uddannelse. For at kunne blive taget i betragtning til stillingen skal du enten være dansk statsborger eller have en længerevarende fast tilknytning til Danmark.

 

Det praktiske:

Du tilknyttes ambassaden under Udenrigsministeriets ”Retningslinjer for anvendelse af praktikanter på repræsentationerne”. Praktikopholdet skal bidrage til din uddannelse, hvilket vil sige, at opholdet kan meritoverføres, såfremt din uddannelsesinstitution tillader det. Praktikopholdet er ulønnet, men ambassaden yder normalt en kompensation på 4000 DKK pr. måned som dækker nogle udgifter under opholdet. Du vil almindeligvis kunne modtage SU efter gældende regler. Der er desuden mulighed for at søge legater. Du er selv ansvarlig for at finde bolig, men ambassaden kan i mange tilfælde være behjælpelig med dette.

 

Ansøgningsfrist

Såfremt ovenstående har din interesse, bedes du sende en ansøgning mærket ”PRAKTIK – KULTUR OG KOMMUNIKATION” samt CV, eksamensresultater og relevante bilag pr. e-mail, så den er os i hænde senest d. 15 december Send ansøgningen til:

 

The Royal Danish Embassy

E-mail: nadita@um.dk

 

Har du yderligere spørgsmål, kan du rette henvendelse på mail til nadita@um.dk mærket ”Spørgsmål til PD praktikant” eller på telefon (+ 961)79112499

 

For information om ambassaden se https://libanon.um.dk/