Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Libanon.

Senest opdateret 29-07-2020 15:15
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Libanon frem til og med den 31. august som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Libanon.

Information om konkrete restriktioner i Libanon opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Libanon, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Råd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Libanon som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder.

Den enkelte virksomhed bør anlægge et forsigtighedsprincip for at minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet.

Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Lufthavnen i Beirut er åbne for ind- og udgående rutefly.

Libanons maritime- og landegrænser er lukkede, se dog under transitmuligheder. 

Læs nærmere her og her om betingelser, herunder Covid-19 test. Check under alle omstændigheder med dit luftfartsselskab.

Du skal være i besiddelse af en rejsesygeforsikring, som dækker Covid-19 relaterede udgifter.

Karantæneregler

Du skal ved check-in fremvise en negativ COVID-19 test udført inden for 96 timer før afgang. Du skal før check-in udfylde en formular, som findes her.

Ved ankomst til Beirut lufthavn gennemføres en COVID-19 test (prisen er angivet til 50 USD). Du skal efterfølgende forblive i hjemmekarantæne, indtil resultatet foreligger og i øvrigt følge myndighedernes ansvisning. Du kan checke resultaterne fra dit fly her. For flere information, se under rejserestriktioner. 

Interne rejserestriktioner

Der er ingen interne rejserestriktioner i Libanon.

Transitmuligheder

Det er generelt ikke muligt at rejse i transit gennem Libanon.

Hvis du befinder dig i Syrien og skal udrejse med fly fra Beirut lufthavn, kan du opnå tilladelse til at krydse Syrien/Libanon-grænsen og køre videre til Beirut lufthavn. Hvis du er syrisk statsborger med dansk pas eller opholdstilladelse kan du opnå de libanesiske myndigheders tilladelse på grænsen, hvis du: besidder gyldigt dansk pas/opholdstilladelse, besidder gyldig flybillet fra Beirut lufthavn med fly, der flyver ikke mere end 12 timer senere, besidder negativ PCR-test (ikke ældre end 24 timer fra grænseovergangstidspunktet), og har opnået de syriske myndigheders tilladelse til at krydse grænsen. Hvis du ikke er syrisk statsborger, men har dansk pas eller opholdstilladelse, bør du mindst 3 dage før afrejsen skrive til ambassaden på beyamb@um.dk.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. Overtrædelse af de lokale restriktioner kan medføre bødestraf og/eller anholdelse.

Udgangsforbud

Der er ikke udgangsforbud i Libanon.

Forsamlingsforbud

Der er indført forsamlingsforbud indtil d. 10 august.

Mundbind

Du skal bære mundbind på alle offentlige steder, i private institutioner (som butikker), og i bilen hvis du ikke er alene eller sammen med nærmeste familie. 

Overtrædelse kan medføre bøde på 50.000 libanesiske pund.

Nedlukning / Genåbning

De fleste kommercielle og sociale aktiviteter er lukkede indtil d. 10 august.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

- De libanesiske myndigheder har etableret en hotline for spørgsmål vedrørende coronavirus/COVID-19: 1214 eller +961 (0)1 594459

- Libanons sundhedsministerium - her kan du finde generel information om coronavirus/COVID-19 i Libanon.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Libanon

MEA flyver til flere destinationer i Europa herunder til København.

Flere andre flyselskaber flyver til Europa, f.eks. Air France og Lufthansa.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Mere information

Et eksempel på engelsksproget web-medie er Daily Star.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige
spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden www.libanon.um.dk inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Libanon eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.